Yellow Spots - egy Aberrált interjú


Sikerült egy röpke e-mail interjú erejére elkapnom Aberrált Atyát, alias Ambrózy György, a méltán nagyhírű Yellow Spots együttes énekes frontemberét. Elvégre milyen zene inspirálhatná jobban a zombikat, mint a belezős rakkendroll, vértől tocsogó dallamai. A szövegvilág a klasszikus horrort ötvözi a szertelen humorral. Színpadi szeánszaik lenyűgözik a nagyokat, a kicsik pedig megállnak tőlük a növésben.

Sátáni_Sarolta: Mit tennél egy tömeges zombi támadás alkalmával?
Aberrált atya: Esetleg bezárkóznék egy sörgyárba, hogy utolsó napjaim örömteljesen teljenek.

Sátáni_Sarolta: Ha jól figyeltem meg a koncerteken, van egy klafa zombi tetoválás a karodon. Honnan jött az ötlet, mesélnél róla? Vagy ha az nem zombi, akkor az még érdekesebb, akkor micsoda?
Aberrált atya: Nem tudom, melyikre gondolsz, a jobbon egy teljes karos, színes horror-montázs található, ami Udvari Péter munkája, leginkább DVD borítókból és filmek pillanatképeiből lett "összerakva". A balon egy régebbi tetoválás látható, ami a Fulci féle City Of The Living Dead egykori VHS kiadásának plakátjából (ezen valóban egy zombi látható '70-es éveket idézően oldschool "fapados" megjelenítésben), valamint a Pet Sematary "temetőben macska" képének összeollózásából született.

Sátáni_Sarolta: A színpadi múmia háttértáncosaitok, több mint megkapó jelenségek. Mesélnél róluk egy kicsit. Ők zombik?
Aberrált atya: Számomra ők sokkal inkább balesetet szenvedett, tudathasadásos sérültek, akik rajonganak a hangos könnyűzenéért, de tulajdonképpen mindenki azt gondol bele, amit akar.

Sátáni_Sarolta: Mi volt a legviccesebb tárgy, amit feldobtak neked a színpadra? És mit csináltál vele? (Ez egy sunyi kérdés volt tőlem, mert én a barátommal egyszer már feldobtam egy szeretetteljes disznó lábat nekik a színpadra. :D)
Aberrált atya: Egyszer feladtak egy műlábat, amit először udvariasan visszaadtam, hátha hiányzik valaki alól, de miután másodszorra is a világot jelentő deszkákon landolt, a rakkendrolltól átitatottabb percekben darabokra lett zúzva.

Sátáni_Sarolta: A koncerteken általában remekbe szabott, vértócsával fellocsolt sminkben lépsz fel. Honnan jött az ötlet? Okozott már valamilyen vicces félreértést? Volt, aki túl komolyan vette?
Aberrált atya: Ez külföldön nem annyira kirívó eset, több horrorisztikus imázzsal megáldott zenekar ad ilyen formában a színpadi megjelenésre, de ezek általában valóban úgy próbálnak kinézni, mint egy horrorfilm szereplői, a Yellow Spotsnál ugyanekkor sokkal inkább az "elegancia és téboly" abszurd ellentétességen van a hangsúly mind a zenében, mind a megjelenésben. Mivel ezt a sminket általában nincs alkalmam, vagy kedvem koncert után lemosni, sokaknak riadt, vagy örömteli pillanatokat okozok vele. Többször akartak fesztiválokon az egészségügyi sátorba tuszkolni, de olyan is volt, hogy hazafelé az anyósülésen elaludva hullának néztek és sokáig feltűnően követték a kocsit. Amúgy leginkább a benzinkutasoknak vagyunk kedvencei.

Sátáni_Sarolta: Mi a kedvenc zombi horror filmed?
Aberrált atya: Rengeteg van, de a legkedvesebb számomra Lucio Fulcitól Zombie Flesh Eaters, valamint a Peter Jackson által megalkotott zseniális és megunhatatlan horror-komédia, a Braindead.

Sátáni_Sarolta: Üzennél valamit a zombiknak?
Aberrált atya: Sokasodjatok.

További infók és érdekességek a zenekarról a www.yellowspots.hu oldalon, akiknek külön köszönet a képekért.

1 megjegyzés:

  István

2009. július 29. 18:19

Tök jó interjú. Örülök, hogy billentyűzet-végre kaptad Aberrált Atyát! :) Lehet, hogy hívni kéne őket az eseményre... :)